zaterdag 7 oktober 2017

3 antwoorden over Nederland en Wit-Rusland

De echte vraag voor vanavond luidt natuurlijk: Houdt Oranje de hoop op een WK-deelname levend? Maar er werden gisteren ook een paar leuke gerelateerde quizvragen gesteld op dit blogje. Ik weet het, iedereen weet de antwoorden altijd, maar ik wilde ze toch nog maar even delen.



Het antwoord op de eerste vraag: Edwin van der Sar. 7 juni 1995 ging de boeken in als een dag dat Oranje een beschamende nederlaag moest slikken uit bij Wit-Rusland, maar ook die van het Oranjedebuut van volgens velen de beste keeper die Nederland ooit gekend heeft.

De tweede vraag: Alexander Hleb. De Wit-Rus speelde namens Arsenal in de Champions League finale van 2006 liefst 85 minuten mee. In het Stade de France was Barcelona de tegenstander. Hleb en zijn teamgenoten verloren met 2-1. 

En dan nog vraag nummer 3: Een wat moeilijkere vraag. Het goede antwoord luidt: Bernd Stange. De avontuurlijke Duitser (hij was namelijk ook bondscoach van onder meer Oman en Irak) verziekte het debuut van Edwin van der Sar in 1995 (zie boven). De eerste ontmoeting van Stange met Oranje was minder plezierig. Deze ging namelijk verloren met 0-1. In Leipzig zat Stange destijds op de bank als bondscoach van Oost-Duitsland

  Bernd Stange verloor en won van Oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten