zaterdag 5 augustus 2017

Drie quizvragen over de Johan Cruijff Schaal: De Antwoorden

Zaterdag is de officieuze start van het vaderlandse voetbalseizoen. Feyenoord (als landskampioen) en Vitesse (als bekerwinnaar) trappen af met als inzet de Johan Cruijff Schaal. Een mooi moment ook voor dit bescheiden blogje om de eerste vragen de wereld in te slingeren. Dat gebeurde eerder deze week. Hier vindt u de antwoorden.

1. In 1949 werd ooit de allereerste wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar gespeeld. Welke twee ploegen verschenen aan de aftrap?

Quick Nijmegen (als bekerwinnaar) en SVV Schiedam (als landskampioen) verschenen aan de aftrap van een duel in De Goffert. SVV Schiedam won met 0-2. 


2. Sinds 1996 wordt de Nederlandse strijd tussen landskampioen en bekerwinnaar onder de naam Johan Cruijff Schaal gespeeld. Welke deelnemer won sindsdien het vaakst? De landskampioen of de bekerwinnaar?


De landskampioen won 12 keer. De bekerwinnaar won 9 keer. Het goede antwoord is dus: De landskampioen.


3. Buiten de traditionele top-3 wonnen FC Utrecht, AZ, FC Twente en PEC Zwolle de Johan Cruijff Schaal. Wat hebben FC Utrecht en PEC Zwolle in dat op zicht met elkaar gemeen?


Zij wonnen als enige ploegen buiten de top-3 de Johan Cruijff Schaal als bekerwinnaar. AZ en FC Twente deden dit als landskampioen.

Johan Cruijff Schaal

De vragen verschenen eerder dit weekend hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten