donderdag 17 augustus 2017

Drie antwoorden over de Europa League

Gisteren vroeg ik hier drie vragen drie gerelateerd waren aan de Europa League. Natuurlijk heeft u ze allemaal geraden. Maar als dat niet zo is, dan heb ik natuurlijk ook nog de antwoorden voor u.

1. (....)RosenborgAjaxBorussia DortmundFC KopenhagenStromsgodset IFWelke club moet er staan op de (...)?


Lillestrom SK. In respectievelijke volgorde treft u bovenstaand de clubs aan waarvoor Andre Bergdolmo actief was. De enige speler die zowel bij Ajax als Rosenborg BK (tegenstander van deze week) onder contract heeft stond.

2. Robert Roest en Herman Verrips scoorden in de Europese toernooien ieder een keer in eigen doel voor FC Utrecht. Er is ook een oud-speler die in Europees verband zelfs tweemaal in eigen doel schoot voor FC Utrecht. Wie is deze ongeluksvogel?


Het goede antwoord is Alje Schut. In 2002 hielp hij Legia Warschau een handje in een UEFA-Cupwedstrijd (uiteindelijk 4-1 voor de Polen). In de Europa League was Steaua Boekarest in 2010 de gelukkige toen Schut in het laatste kwartier een 1-0 voorsprong ongedaan maakte (einduitslag 1-1)

3. PSV werd in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Kroatische Osijek en doet niet mee aan het hoofdtoernooi. Dit is voor het eerst in 43 jaar. PSV kukelt daarmee van het podium af. Slechts twee ploegen waren tot op dat moment langer achtereen jaarlijks aanwezig op een Europees eindtoernooi. Welke twee ploegen zijn dit?


Niet de minsten: Barcelona (59 keer)  en FC Porto (54 keer). Met de kanttekening dat de deelnamen van het komende seizoen nog niet zijn meegerekend.


Alje Schut maakte twee eigen doelpunten voor FC Utrecht in Europees verband



Geen opmerkingen:

Een reactie posten