zondag 3 september 2017

Drie quizvragen over Oranje tegen Bulgarije: de antwoorden

Er is nog een kleine kans dat Oranje zich gaat plaatsen voor het WK in Rusland komend jaar. Eerder kreeg u hier onderstaande moeilijke quizvragen voor de voeten geworpen. De kans dat u deze vragen weet zijn echter groter dan de kans dat Oranje volgend jaar zomer in Rusland te bezichtigen is. Toch geef ik u hieronder de goede antwoorden.

1. Welke Nederlandse keeper die tegen Bulgarije keepte kreeg nooit een Bulgaarse treffer tegen?Het goede antwoord is Hans van Breukelen. In 1985 speelde Oranje een vriendschappelijk duel met de Bulgaren (1-0, doelpunt Robbie de Wit) waarin Van Breukelen negentig minuten lang de keeper was. Meerdere Oranjekeepers moesten 1 of 2 keer vissen tegen de Bulgaren. Frans de Munck kan de slechtste cijfers overleggen. In 2 duels met de Bulgaren als tegenstander moest hij vijf keer de bal uit het net halen. 

2. Welke Nederlander maakte als enige speler ooit een eigen doelpunt tegen Bulgarije?Nederland liet geen spaan heel van de Bulgaren op het WK van 1974. In het Westfalenstadion in Duitsland werd het maar liefst 4-1. Bij een 3-0 voorsprong passeerde Ruud Krol echter wel zijn eigen doelman Jan Jongbloed. 

3. Welke Ajacieden (die op dat moment ook daadwerkelijk voor Ajax speelden maakten hun Oranjedebuut in een wedstrijd tegen Bulgarije?
Bennie Müller, Henk Groot (beide in 1960) en Matthijs de Ligt (2017). Het debuut van Henk Groot valt op omdat Groot direct scoorde in het met 4-2 gewonnen oefenduel. Ook het debuut van De Ligt werd veelbesproken. Hij zag er in een duel (2-0 verlies) dat met recht een pijnlijk dieptepunt in de Nederlandse historie genoemd kan worden bij beide tegentreffers slecht uit.


Ruud Krol maakte als enige Nederlander een eigen goal tegen Bulgarije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten