vrijdag 11 augustus 2017

Drie antwoorden over: De Eredivisie

De eerste officiële prijs van dit seizoen werd vorige week uitgereikt. Feyenoord mocht de Johan Cruijff Schaal in de prijzenkast bijzetten. Maar dit weekend begint het voor het echie. De eredivisie begint weer. Gisteren vroegen we hier drie vragen over onze vaderlandse competitie. Hier vindt u de antwoorden.

1. Welke speler was vorig seizoen zowel teamgenoot van Sebastien Haller als van Bram van Polen?


Het gaat hier om Wout Brama. Deze begon het seizoen in 2016 bij PEC Zwolle waar Bram van Polen al jaren speelt. In de winterstop stapte hij over naar FC Utrecht, waar Sebastien Haller tot deze zomer in de spits stond.

2. Wat lukte Marco van Basten in de Eredivisie net niet wat Afonso Alves wel lukte?


Marco van BastenAfonso Alves maakte in oktober 2007 liefst zeven treffers in een eredivisieduel tegen Heracles Almelo (9-0). Dit lukte Marco van Basten in een duel met Sparta in december 1985 (ook 9-0) niet. Hij bleef steken op zes treffers. Alves is in de Eredivisie nog altijd recordhouder met zijn zeven treffers gemaakt in één duel. Overigens maakte Henk Schouten in 1956 al eens negen doelpunten in één duel namens Feyenoord tegen de Volewijckers. Dit was echter voor de oprichting van de Eredivisie.

3. Een momentopname van het vorig seizoen: Als Rashica op de rechtervleugel doorkomt kiest hij positie. De bal komt en hij blijkt geen partij voor zijn directe tegenstander. Vanaf een meter of elf kopt hij raak. Niet veel later ligt hij op de schouder van Ricky van Wolfswinkel en feesten de spelers om hem heen. Terecht ook, want met zijn rake kopbal heeft hij eindelijk het almaar oplopende record tot een halt geroepen. Het record dat niemand wil hebben heeft hij nog weliswaar nog wel in zijn bezit, maar de teller staat gelukkig en eindelijk stilOver welke speler hebben we het hier als we hij zeggen?

Het goede antwoord is: Arnold Kruiswijk. De verdediger van Vitesse bleef in zijn carriére 25.318 minuten zonder doelpunt in de Eredivisie, maar met een kopbal tegen Sparta in maart dit jaar zette hij die teller stop.  



Arnold Kruiswijk Vitesse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten