dinsdag 26 september 2017

Drie antwoorden over Feyenoord in de Champions League

Nog even een Feyenoord zal de degens kruisen met Napoli in het tweede duel van de groepsronde in de Champions League dit seizoen. Om in de stemming te komen kreeg u deze quizvraagjes voorgeschoteld. Wist u ze? Hieronder in elk geval de antwoorden.

1. Pieters Graafland, Romeijn (106. Haak), Israel (C), Laseroms, Van Duijvenbode, Hasil, Jansen, Van Hanegem, Wery, .... , Moulijn.
Welke naam ontbreekt er in deze opstelling? (Op de rode stippen)
Voor de jongeren in ons midden in deze natuurlijk wat moeilijker, maar ook zij zullen namen herkennen. Het gaat hier over de opstelling van 6 mei 1970. In San Siro treedt Feyenoord hier aan voor de Europa Cup 1 finale. De Rotterdammers winnen met 2-1 na verlenging. De doelpuntenmaker van de winnende treffer ontbreekt op de rode stippen. De Zweedse Feyenoordheld Ove Kindvall.

2. Welke Feyenoordspeler stak nadat hij gescoord had tegen Lazio Roma een middelvinger op naar zijn trainer?
Een getergde Deense spits wordt in een uitduel met Lazio Roma buiten de basis gelaten. Het betreft een belangrijke duel in de tweede groepsronde van de Champions League in het seizoen 1999/2000. Direct na rust mag hij bij een 1-0 achterstand invallen voor Bonaventura Kalou. Hoogstpersoonlijk buigt hij met twee treffers de achterstand om in een 1-2 overwinning. Na de tweede treffer gaat er onmiskenbaar een middelvinger richting de trainer (al gaat er ook een lezing dat de supporters van Lazio het moeten ontgelden). Leo Beenhakker is de trainer die overigens niet warm of koud lijkt te worden van het respectloze gebaar. De naam van de speler in kwestie? U wist het allang: Jon Dahl Tomasson

3. Welke Feyenoordspeler maakte zijn namens de Rotterdammers zijn Championsleaguetreffers tegen 1. FC Kosice, Juventus, Chelsea en Olympique Marseille?
Het antwoord is Julio Ricardo Cruz. De Argentijnse spits maakte in 14 duels voor Feyenoord zes treffers. Kosice (1), Juventus (2), Chelsea (1) en Olympique Marseille (2) kregen deze treffers te verwerken.

Ove Kindvall

Geen opmerkingen:

Een reactie posten