zaterdag 9 september 2017

Drie antwoorden over de Eredivisiehistorie

Zoals u gisteren hier kon lezen ben ik even in de recente geschiedenisboeken van de Eredivisie gedoken. Ik bedacht drie leuke quizvragen en u kunt de antwoorden hieronder vinden.

1. De traditionele Top-3 speelt al 61 jaar aaneengeregen Eredivisie. Welke club is daaronder al het langst achtereenvolgend actief in de Eredivisie?
FC Utrecht is inmiddels 47 jaargangen actief in de Eredivisie. Dat is meer dan FC Twente (33) en Vitesse (28). 

2. Welke ploeg staat van alle ploegen die op dit moment niet in de Eredivisie actief zijn het hoogst op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie?
Het goede antwoord is NEC. De Nijmegenaren staan als nummer 14 op de eeuwige ranglijst (1519 punten). Overigens staat het daar voorlopig veilig. De voornaamste belager lijkt namelijk SC Heerenveen met een achterstand die ongeveer 250 punten bedraagt. 


3. Welke buitenlandse speler maakte deze eeuw de meeste doelpunten in de Eredivisie?
Kent u hem nog. Het Zwitserse doelpuntenkanon Blaise N'Kufo maakte deze eeuw liefst 114 treffers en is daarmee de op één na meest scorende doelpuntenmaker in de Eredivisie deze eeuw. Nummer één is uiteraard Dirk Kuijt (147 treffers). N'Kufo blijft Matthew Amoah (113 treffers) nipt voor. De kans dat N'Kufo na dit seizoen de nummer drie op de lijst zal zijn is aanzienlijk. Klaas-Jan Huntelaar staat op 110 treffers en is inmiddels weer namens Ajax actief in de Eredivisie.
\
Blaise N'Kufo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten